петак, 24. фебруар 2017.

Zimske minijature

Detaljno uputstvo za predstojeće takmičenje

Nekoliko zainteresovanih posetilaca, koji do sada nisu učestvovali na sličnim takmičenjima, tražilo je dodatne informacije, pa ću još jednom pojasniti ovaj sistem, korak po korak (da biste videli veću sliku, kliknite na nju):

1. Ako niste registrovani na sajtu puzzles-jn, uradite to pre takmičenja, kako ne biste trošili vreme predviđeno za rešavanje zadataka. Kliknite na tekst Login/Sign up koji se nalazi u gornjem desnom uglu, na svakoj stranici sajta.




Otvoriće se obrazac za registraciju, u koji treba upisati imejl i lozinku - password (2x), a zatim kliknite GO. Takođe se možete registrovati i svojim fejsbuk ili gugl nalogom, klikom na plavi ili crveni 'taster'. Kada se registrujete, ili ako ste već ranije registrovani, kliknite na tekst log in kako biste se prijavili. Koristite podatke kojima ste se registrovali.


2. Kada budete imali dovoljno vremena za takmičenje (u predviđenom terminu), posetite stranicu Logical contests, i kliknite na 'taster' START.


3. Sada će se otvoriti formular u koji treba upisati svoje ime ili poznati pseudonim, i poslati klikom na 'taster' SUBMIT (PROSLEDI).


Odmah ćete dobiti povratnu poruku sa linkom, i tog trenutka počinje da teče vaše vreme predviđeno za rešavanje zadataka. Kliknite na plavi link (ovde je markiran crvenom bojom).


4. Sada se otvara stranica na kojoj ćete preuzeti zadatke u pdf-u, klikom na 'taster' Download, a ispod je formular za slanje rešenja. Najpre upišite svoje ime, imejl i naziv zemlje, pa kliknite na Continue. Odštampajte zadatke i rešite koliko možete, a rešenja upišite u predviđena polja. Za svaki zadatak treba upisati redom brojeve iz 2 reda označena strelicom. Pritom nemojte koristiti zarez, crticu ili Enter, već samo napravite razmak između 1. i 2. reda (kao u primerima uz svaki zadatak).


Na stranici se nalazi i tajmer za kontrolu utrošenog vremena, ali vodite računa da rešenja pošaljete malo ranije. Ukoliko osvežite stranicu, tajmer će krenuti ispočetka, ali to ne produžava vaše vreme za rešavanje zadataka :). Takođe, tajmer nastavlja sa radom i posle predviđenog vremena, ali to ne utiče na tok takmičenja.

Formular sa rešenjima pošaljite klikom na 'taster' Submit. U povratnoj poruci ćete dobiti link na kome možete pratiti privremene rezultate takmičenja.


Uputstvo je malo duže, i nekome se može učiniti komplikovano, ali sve se svodi na 4-5 klikova. Učešće su već najavili takmičari iz Nemačke, Velike Britanije, Italije, Turske, Indije, Estonije, Češke, Koreje.... Nemoj baš ti da izostaneš ;)

P.S: Za slučaj da nešto ipak nije jasno, javite se u komentarima.
.
.

Нема коментара: