среда, 23. август 2017.

Only Sudoku

Uputstvo za takmičenje

Takmičenje počinje u petak, 25.08. u 20:00, i traje do ponedeljka, 28.08 u 22:00, a vreme za rešavanje zadataka je 120 min. Takmičenje se odvija na sajtu Puzzles-JN, na stranici Logical contests.


Pre takmičenja treba pogledati instrukcije na forumu i preuzeti instrukcije, sa primerima zadataka, u pdf-u, kao i zadatke za vežbu na ovoj stranici.

Za učešće je neophodno biti registrovan i prijavljen, što se vidi u gornjem desnom uglu (ako ste prijavljeni tu će biti vaš imejl ili ime, a ako piše kao na slici onda kliknite u to polje i prijavite se). Ispod je izgled stranice za prijavu, a ako niste registrovani prvo kliknite na Sign up.


Kada budete spremni za takmičenje, kliknite na "dugme" START.

Otvoriće se obrazac za početak takmičenja. Upišite svoje ime ili imejl iz registracije, i kliknite na plavo "dugme" Pošalji (Submit).


Odmah ćete dobiti povratnu poruku sa plavim linkom koji vodi na stranicu sa zadacima, formularom za slanje rešenja i tajmerom. Vaše vreme je počelo da teče.


Obzirom da je tajmer samo informativnog karaktera poželjno je pogledati i na sat :) Klikom na "dugme" Download možete preuzeti i odštampati zadatke, a možete ih rešavati i onlajn, klikom na linkove na desnoj strani. Na prvoj stranici formulara upišite tražene podatke, a klikom na "continue" prelazite na narednu stranicu. Rešenja upišite bez upotrebe zareza, crtice ili tastera 'Enter', već koristite samo jedan razmak između 2 reda rešenja. Sva rešenja pošaljite odjednom.


U povratnoj poruci ćete dobiti link za praćenje tabele sa privremenim rezultatima. Tabela se ne ažurira u realnom vremenu, pa je treba povremeno osvežiti, ili navratiti malo kasnije.

Srećno!
.

Нема коментара: